Når enden er god, er alting godt…

Genn emgang i kirken

Uge 27

I denne uge bliver sidste hånd lagt på værket. Stemningen er god blandt kollegerne, selvom alle er lidt trætte og småkulrede. Der hersker en salgs fredagsstemning i kirken, hvilket kun skal opfattes på en god måde og med et glimt i øjet.

Sidste gennemgang af kirken

På billederne ovenfor er Nationalmuseets projektledere Mikala Bagge og Robert Larsen i gang med sidste gennemgang af arbejdet sammen med arkitekten, rigsantikvaren, borgmesteren, fællesrådet (menighedsrådet) samt en jounalist fra avisen “Arbeidets Rett”. Nederst i billedet sidder Conny Hansen og retoucherer de sidste små prikker på de marmorerede overflader. Få timer forinden har alle været i gang med at rydde op og pakke ned, så der ikke står en masse ting i vejen, når gennemgangen foretages. Herunder er Søren Møller og Line Bregnhøi i fuld gang.

Søren Møller stiller kasser klar til vognmanden, der afhenter fredagHer kommer mutter med kost og spand - alias Line Bregnhøi

Der har også været gang i en lille rengøring foran alteret. Nedenfor ses Robert Larsen Him Self i fuld sving med støvsugeren.

 Hr. Larsen med støvsugeren

Ellers er det nye i denne uge, at Signe  Overgaard Eskildsen er taget hjem (øv) og at Roberto Fortuna (vores fotograf) er kommet herop (jubiii) for at tage billeder efter endt restaurering. I skrivende stund er alle ovre i kirken og dække interiøret til med plastik, så det ikke bliver støvet, når stilladset tages ned i begyndelsen af næste uge.

Roberto optaget af fotodokumentation

Byggemødet gik godt, og de sidste aftaler blev indgået. Betegnende for hele konserveringsforløbet har været den gode og konstruktive faglige dialog mellem de norske og danske samarbejdspartnere for at finde de bedste løsninger for opgaven. Men det vigtigste ved sidste byggemøde var dog overdragelsesforretningen med gennemgangen af konserveringsarbejdets omfang, niveau og kvalitet, og her var alle yderst tilfredse med Nationalmuseets arbejde. Kirken fremstår nu – som alle ønskede før istandsættelsen – som en smuk helhed i forbløffende klare og stærke farver, men stadig med den smukke patina, som viser, at interiøret stammer fra 1700-tallet. Vi er selv stolte over det flotte  arbejde og tilfredse med den store arbejdsindsats, som så mange kolleger på Bevaringsafdelingen med begejstring har været med til at udføre over så kort en periode.

Inden Røros Kirkes officielle åbning finder sted den 12.12 kl. 12.00, er der en del håndværkerarbejde, der stadig skal udføres. Eksempelvis skal alle stolestader genmonteres i kirken, og orgelet skal sættes istand i løbet af efteråret.

Hvis du vil se før og efter restaureringsbilleder, så klik på slideshowet herunder.

Vi siger tak for denne gang her fra RØROS 🙂

Om Anja Liss Petersen

Konservator på Natmus
Dette indlæg blev udgivet i Fotografier, Kirkeinventar og tagget , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

1 Response to Når enden er god, er alting godt…

  1. Vigdis Vingelsgaard skriver:

    Jeg gleder meg veldig til å se kirka igjen nå. Det er utrolig at det skjulte seg slike deilige blåfarger under all sot og skitt fra de mange år med gruvedrift og smeltehytterøk. Så fantastisk at fargene lot seg framtrylle. Ser at dere har falt for alt det spesielle og interessante med Bergstaden. Glad dere fikk med dere Odden og Holm. Lite marmor og mahogny i Nord Østerdalen og Rørostraktene, men med pigment og litt linolje kan undere skje!
    Hilsen Vigdis

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *