En varm hilsen fra Oslo

Skrevet af Louis Lange Wollesen

Fontæne i Vigelandsparken i OsloFoto: Nationalmuseet, Anders Ekstrøm Løkkegaard

Nationalmuseets skulpturværksted arbejder i øjeblikket med konservering af en bronzeskulpturgruppe på hjørnet af den store fontæne i Vigelandsparken i Oslo. Arbejdet er første del af et større konserveringsprojekt med at konservere Vigelandsparkens fontæne.

Skulpturgruppen, der skal konserveres denne sommer, består af fem mandshøje bronzeskulpturer. Springvandet er, som alle andre kunstværker i Vigelandsparken, skabt af Gustav Vigeland. I perioden 1906-1914 skabte han gipsforlægget til fontænens skulpturer. Fontænen blev færdiggjort og tilført vand i 1947.

Vigelandsparken er Norges mest besøgte turistattraktion med mere end 1 million gæster om året, hvilket vi mærker, idet der hele dagen igennem kommer hobevis af turister forbi og kigger på vores arbejde. Arbejdet var egentlig planlagt til at foregå på et indpakket stillads, men fordi der i øjeblikket er 30 grader i Oslo, har vi været nød til at åbne flere af sider på stilladset, så der kan komme lidt luft ind. Det har derfor også givet mulighed for at turisterne kan se, hvad der foregår.

Mandshøje skulpturer i Vigelandsparken i OsloFoto: Nationalmuseet, Anders Ekstrøm Løkkegaard

Konserveringsarbejdet er et samarbejde mellem Vigelandsmuseet i Oslo og Nationalmuseet i København, hvor konservatorerne fra Nationalmuseet har budt ind på denne opgave og vundet den. Konserveringsopgaven består i mekanisk overfladerensning af bronzeskulpturenes overflader samt efterfølgende overfladebeskyttelse i form af flere lag voks.

To be continued… 🙂

Om Anja Liss Petersen

Konservator på Natmus
Dette indlæg blev udgivet i Bronzeskulptur, Oslo, Skulptur og tagget , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *