Dronning Margrethe, Line Bregnhøi og slottet på Eremitagen

Skrevet af Jesper Stub Johnsen

I den dejligste danske sommersol stod Eremitageslottet klar til at blive vist frem for Dronningen efter mere end 3 års planlægning og restaureringsarbejde både inde og ude. Styrelsen for Slotte og Kulturejendomme står bag arbejdet dygtigt rådgivet af Line Bregnhøi og udført at en lang række medarbejdere fra Nationalmuseets Bevaringsafdeling samt en række dygtige håndværkere.

Gæsterne ankommer til jagtslottet og Line stod (til højre) og var parat til at orientere verdenspressen om restaureringsarbejdet.

Dronningen og prinsgemalen ankom meget passende i åben karet med fire hvide heste foran, som standsmæssigt kunne køre op foran slottets hovedindgang.

Dronningen takkede alle for den store indsats med at føre Eremitageslottet tilbage til det oprindelige udseende fra 1734-36. Line havde den fornøjelse, at vise Dronningen rundt efter taler og indvielse, mens en glad og stolt Bevaringschef nød et glas af prinsgemalens rødvin og netværkede med de øvrige gæster.

I øvrigt udkommer der en bog til efteråret om Eremitageslottet med bidrag fra Line, ligesom hun har forfattet en artikel til Nationalmuseets Arbejdsmark med illustrationer af Roberto Fortuna.

 

 

 

Om Anja Liss Petersen

Konservator på Natmus
Dette indlæg blev udgivet i Interiør, Slotte og herregårde og tagget , , , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *