De første stemningsbilleder fra Røros

Konservatorteamet uge 17 

 

 

 

 

 

Røros uge 17

Nationalmuseets team af konservatorer er i denne uge oppe på 9 “mand”. Et nyt hold på 7 konservatorer ankom i mandags, og vi er nu i fuld sving med rensningen af det smukke marmorerede 1700-tals inventar. Under 100 års gråt støv- og snavslag finder vi de flotteste kraftige blå farver i de marmorerede områder samt sarte grå nuancer på de øvrige flader. Teamet på 9 er fordelt i mindre hold på stilladset, der står som en skov af metalstivere og trædæk i kirkens tre etager. I denne uge arbejder vi på alterfacaden og den nordlige facade.

Der arbejdes på mellen metalstivere og trædækRensningen er i fuld gang

Det er tydeligt, at Røros ligger mere nordligt end Danmark, da vi stadigt får en snebyge i ny og næ ind i mellem det smukke, men kolde solskin. Vintertøjet er fundet frem igen til opholdet i nord, men her er så smukt, så det er det hele værd – Byen er omkranset af bjergsider med fyrretræer iklædt sne på toppen. Aftenturen går ofte gennem de smukke gader med forskelligt farvede træfacader op forbi kirken, der ligger på toppen af bakken synlig overalt i byen og op til de sorte slaggebjerge med udsigt over hele byen – hvis man altså orker en aftentur efter en hård dag op og ned ad stilladserne.

Der er stadig sne på Hyttelva

Om Anja Liss Petersen

Konservator på Natmus
Dette indlæg blev udgivet i Kirkeinventar og tagget , , , , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

2 Responses to De første stemningsbilleder fra Røros

 1. Søren Trolle Gronemann skriver:

  Familien har været mange i Røros.Og da Røros har en fælles dansk norsk historie er der symbolsk at det er danske konservatore der med i arbejdet med at restaure kirken
  God arbejdslyst
  Søren

 2. Jesper Stub Johnsen skriver:

  Hej alle,

  Jeg har modtaget en fin artikel fra Fjell-Ljom lokalavis om Jeres arbejde. Jeg skal i morgen tidlig holde oplæg på Introduktionskurset for nye medarbejdere, hvor jeg vil vise Aktuel Bevaring. Det kunne måske være sjovt, hvis I havde tid til at sende en hilsen eller lægge et lille nyt indlæg på bloggen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *