Golden Days på Brede Værk den 19. september

Kinesisk the i parken søndag mellem kl. 12 – 15

Søndag den 19. september genoplives træk af borgerskabets sommertilværelse i det nordsjællandske landskab. Nyd en kinesisk kærligheds-the og en krydret søsterkage i parken bag Brede Værks hovedbygning.

I parken genskaber vi havestemningen fra 1797, og du kan samtidig benytte lejligheden til at se Det Kinesiske Lysthus, som nyligt er blevet sat i stand. Der sælges kinesisk the, leveret to go af Sing thehus samt kager efter opskrifter fra 1700-tallets slutning. I baggrunden lyder musik fra perioden bl.a. værker af J.A.P. Schulz indspillet på originalinstrumenter.

Klokken 12, 13 og 14 er der omvisning i Brede Hovedbygning og park med temaet ”Landliggerliv og naturromantik, Brede 1797”.

Det Kinesiske Lysthus

RekonstruktionstegningParkens kinesiske lysthus er blevet malet her i foråret. Inden maleren kunne begynde, har snedkeren gennemgået huset, og udskiftet træ der var angrebet af råd og fastgjort løse lister. Huset er malet med alkydoliemaling i de farver, den farvearkæologiske undersøgelse har vist. Husets nuværende farvesætning viser således, hvordan lysthuset har set ud i slutningen af 1700 tallet.

Her til højre ses en rekonstruktionstegning af lysthusets oprindelige farvesætning

Afdækning af de forskellige farvelag Afdækning af de forskellige farvelag

Rekonstruktionstegningen er lavet på baggrund af en farvearkæologisk undersøgelse. En farvearkæologisk undersøgelse kan f.eks. bestå af afdækning af farvelag, som billederne herover viser. Afdækningerne er lavet for at finde ud af, hvorledes lysthuset har set ud oprindeligt. Udover afdækninger er der også lavet farvesnit, som man kan undersøge i mikroskop.

Herunder vises et diasshow med før og efter billeder.

God fornøjelse 🙂

Om Anja Liss Petersen

Konservator på Natmus
Dette indlæg blev udgivet i Golden Days og tagget , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *