Menighedsrådenes årsmøde 2013

I skrivende stund står Rikke og jeg på kursuscenteret Nyborg Strand. Vi er taget over til menighedsrådenes årsmøde for at fortælle om konservering og restaurering i kirker. Udstillerne er en blandet skare af eksempelvis Folkekirkens Skoletjeneste, arkitekter, lysekrone-folk, kirkeklokketeknik og AMU-center-Fyn som underviser i rengøring og vedligehold i kirker. Vores opgave er at komme i kontakt med menighedsrådets medlemmer, og vi snakker både med “kendte” ansigter, men også helt nyvalgte medlemmer, som vi fortæller om konservering og restaurering på Nationalmuseet Bevaring.

Vore store trækplastre er en ormædt bjælke samt et nøgle knippe med blandede nøgler.

Bjælken er blevet gennemhullet af egetræs-borebillens larver og er desværre overskredet enhver redning.

En del af vores mission er formidling af konservering og restaurering i kirker, så de forskellige menighedsråd ikke tøver med at kontakte Nationalmuseet Bevaring, næste gang de skal bruge professionel hjælp til en opgave. Vi samarbejder med kirkerne om at finde den bedste og mest anvendelige løsning, når vi konserverer kirkernes historiske genstande.

Om Anja Liss Petersen

Konservator på Natmus
Dette indlæg blev udgivet i Kalkmaleri, Kirkeinventar, Maleri og tagget , , , , , , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *